Stressmestring

Amicum Helse Stressmestring
Stressmestring og mindfulnessteknikker:

Mange er ofte opptatt av å få ting unna, og å gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Man kan oppleve en følelse av å måtte løse mange oppgaver samtidig. Man blir fanget i en «gjøretilstand» i steden for en «væretilstand». Innen stressmestring er vi opptatt av å være mer i en væretilstand ved hjelp av  mindfulness. Dette kan bidra til å få mer ro.

Følelsen av å ikke strekke til kan være overveldende og slitsom på mange plan. For deg som er ung kan det å sette ord på tanker og følelser rundt stress, hjelpe. Sammen jobber vi med å sortere tankene, både med praktiske øvelser og samtale.

Det fine er at enkle øvelser kan hjelpe deg til å redusere virkningen av stress.

Som sertifisert instruktør i oppmerksomhetstrening, hjelper jeg deg med teoretisk og praktisk undervisning i enkle, gode mindfulnessøvelser du kan integrere i din hverdag.

 

Stressmestring og coaching:

I stressmestring benytter jeg også om du ønsker det, coaching med en praktisk tilnærming, der vi finner gode strategier for å møte dine utfordringer. Er du en som utsetter ting? Du kan hjelpe deg selv godt ved å lage fornuftige og gjennomtenkte mål, delmål og å planlegge bedre. Dette kan gjelde innen alle livets felt. Å bli bevisst hva som stresser deg, og å ta tak i og organisere problemene, kan også hjelpe deg på veien til et mindre stressende liv. Jeg tilbyr blant annet:

  • Kurs i mindfulness én til én og grupper
  • Coaching og stressmestring, enkle øvelser
  • Samtaleterapi
  • Utarbeiding av en skreddersydd plan

Litt om stressmestring 

Stressmestring med pusteøvelser, mental trening og enkle yogaøvelser har vist seg å minske stress og forebygge stressrelaterte sykdomstilstander. Stressmestring har også vist seg å hjelpe mennesker med kroniske sykdommer og depresjon til å mestre livene sine på en bedre måte. Det har kommet flere forskningsstudier på dette de siste årene.

Det er også studier som tyder på at noen stressmestringsteknikker kan påvirke strukturer i hjernen.

I tillegg jobber vi med Anti-prokrastineringsteknikker

Prokrastinering betyr  «kronisk» utsettelsesatferd. Alle utsetter ting nå og da, men noen utsetter ting slik at de får problemer. Prokrastinering kan føre til sykdom, økt stress og depresjon. Er du en som prokrastinerer? Går du glipp av viktige ting i livet og får ikke gjennomført det du ønsker? Snakk med oss! Enkle tilpassede verktøy finnes for din situasjon.